Navigation

TSMC: ziet vraag naar tientallen fabs - bullish voor ASML

TSMC: ziet vraag naar tientallen fabs - bullish voor ASML

Tijdens de openingsceremonie van de nieuwe Japanse tak van TSMC, merkte TSMC-oprichter Morris Chang op dat er enorme vraag is naar extra AI-gerelateerde halfgeleidercapaciteit, aldus Nikkei Asia. Hij beschouwt de vraag ergens tussen tienduizenden wafers en tientallen fabs.

We kunnen heel kort zijn. De uitspraken betekenen dat ASML $ASML heel veel werk krijgt. We blijven er dan ook bij dat ASML wel eens zijn prognoses voor de komende jaren zou kunnen overtreffen. De monopoliepositie die het bedrijf heeft kan zelfs betekenen dat ASML moeite zal hebben om de vraag bij te houden. Dat is bullish voor het aandeel.

In zijn gesprekken met leidinggevenden van AI-chipbedrijven hoorde hij hen niet praten over tienduizenden wafers, maar over fabs. "We hebben zoveel fabs nodig. We hebben 3 fabs, 5 fabs, 10 fabs nodig," voegde Chang eraan toe.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.