Navigation

Herhaling: ASML & TSMC: kantoorruimte Taiwan - 2nm fabriek - media

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Volgens berichten in de media heeft ASML $ASML kantoorruimte gehuurd in Kaohsiung, Taiwan, om ondersteuning te bieden aan Taiwan Semiconductor [TSMC] $TSM dat tegen eind 2024 begint met het installeren van apparatuur in een 2nm fabriek en in 2025 zal beginnen met de massaproductie.

ASML opereert op vier locaties in Taiwan, waaronder een ingenieurs-ondersteunings-centrum, een EUV-trainingscentrum, een centrum voor apparatuuronderhoud en een fabriek voor E-beam inspectieapparatuur.

Aandeel ASML & TSM

Dit nieuws is een signaal dat ASML mogelijk later dit jaar zijn prognoses gaat verhogen. Eerder hebben we bericht dat in het derde of vierde kwartaal de kans op een hogere outlook door het bedrijf waarschijnlijk is. Het huren van kantoorruimte betekent dat ASML op koers ligt of zelfs iets voorloopt. Dit is bullish. We zitten zowel bij ASML als TSMC op een stijging van de aandelen.

Technische Analyse van ASML

De lange termijn trend van ASML is opwaarts gericht. De bijgevoegde grafiek toont een sterke opwaartse beweging sinds het dieptepunt in november 2022, toen de koers rond de 560 lag. Sindsdien heeft ASML consistent hogere toppen en hogere bodems gevormd, wat wijst op een stijgende trend.

Op 22 november 2022 werd een kooppositie geopend rond de 560 en op 10 februari 2023 werd een andere kooppositie geopend rond de 583. Ook hebben we aantal malen gereduceerd [letter R].

De indicatoren suggereren een medium risico op een eventuele correctie, maar de algehele trend blijft positief, wat onze bullish outlook voor ASML op de lange termijn bevestigt.


Overzicht van de halfgeleiderindustrie in Kaohsiung

Categorie Vertegenwoordigende Bedrijven
Halfgeleiderapparatuur ASML, Taiwan Hiwin, Taiwan Adeka
Halfgeleider Materialen Merck, DuPont, Taiwan Kanto Chemical
Specialty Chemicaliën San Fu Gas, LCY Chemical, Chang Chun Group, Lee Chang Yung
IC-ontwerp Novatek, Etron Technology, Global Unichip
Verpakking en Testen ASE Group, Spil, King Yuan, Greatek, Chipbond
Kristalgroei Epistar, Wafer Works, Crystalwise

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.