Navigation

ASML: kans uitzonderingsregel nieuwe sancties - media - bullish

De Biden-administratie is van plan om volgende maand een nieuwe regel te onthullen die de Amerikaanse bevoegdheden zal uitbreiden om exporten van halfgeleiderproductieapparatuur vanuit sommige buitenlandse landen naar Chinese chipfabrikanten te stoppen, aldus twee bronnen die bekend zijn met de regel.

Echter, zendingen van bondgenoten die essentiële chipmaking-apparatuur exporteren - waaronder Japan, Nederland en Zuid-Korea - zullen worden uitgesloten, waardoor de impact van de regel beperkt wordt, zeiden de bronnen tegen Reuters, die niet gemachtigd waren om met de media te spreken en weigerden zich te identificeren. Als zodanig zullen grote chipapparatuur fabrikanten zoals ASML en Tokyo Electron niet worden getroffen.

De regel, een uitbreiding van wat bekend staat als de Foreign Direct Product-regel, zou ongeveer een half dozijn Chinese fabrieken die zich in het centrum van China's meest geavanceerde chipmaking-inspanningen bevinden, beletten om exporten van veel landen te ontvangen, volgens een van de bronnen. Landen waarvan de exporten zouden worden beïnvloed, zijn onder andere Israël, Taiwan, Singapore en Maleisië.

Reuters kon niet bepalen welke Chinese chipfabrieken zouden worden getroffen. Een woordvoerder van het Amerikaanse Ministerie van Handel, dat exportcontroles handhaaft, weigerde commentaar te geven.

Het aandeel ASML

Hoewel het mogelijk is dat de koers van ASML aanvankelijk verder corrigeert in lijn met de algemene marktsentiment, is er potentieel voor hogere omzet uit China dan verwacht. We blijven duidelijk optimistisch over de onderliggende trend van het aandeel, gezien de uitsluiting van ASML van deze nieuwe regel. We zitten al langer op een stijging (zie ook onze database.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.