Navigation

ASR Nederland: na cijfers neutrale houding - dividend

ASR Nederland $ASRNL heeft in het eerste halfjaar van dit jaar iets minder kapitaal gegenereerd, terwijl de solvabiliteit hoger uitviel dan verwacht.

Momenteel ondernemen we geen actie met het aandeel. Het zit al enige tijd vast in een bepaald bereik. Over het algemeen is het een solide bedrijf, maar voor een opwaartse doorbraak lijkt duidelijk een veel krachtigere drijfveer nodig te zijn.

Wel kan het aandeel aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar dividend. Het huidige dividendrendement bedraagt ongeveer 6,45%. ASR stelt een interimdividend voor van 1,08 euro per aandeel. Een jaar eerder bedroeg het tussentijdse dividend nog 0,98 euro per aandeel.

De cijfers van ASR Nederland

Het operationeel resultaat steeg van 454 miljoen euro in de eerste helft van 2022 naar 460 miljoen euro afgelopen halfjaar. Een bijdrage van alle segmenten compenseerde de hogere rentelasten.

Van het operationeel resultaat was 310 miljoen euro afkomstig van de levensverzekeringentak en 189 miljoen euro van de schadeverzekeringen bij een operationeel rendement op het eigen vermogen van 13,5 procent. De combined ratio steeg op jaarbasis van 93,4 procent naar 94,9 procent.

De autonome kapitaalaanwas kwam uit op 414 miljoen euro, iets minder dan de 428 miljoen euro een jaar eerder. De solvabiliteit, die eind dit jaar op 221 procent stond, daalde naar 215 procent eind juni.

Op 4 juli werd de transactie van de verkoop van Aegon Nederland aan ASR Nederland afgerond. Volgens ASR ligt het integratieplan op schema. De eerstvolgende stap in het samenvoegingsproces is de juridische fusie van de beide entiteiten. Deze is op zijn vroegst voorzien voor 1 oktober dit jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.