Navigation

Aumann: met resultaten - E-mobility - orderportefeuille record - visie op aandeel

Aumann: met resultaten - E-mobility - orderportefeuille record - visie op aandeel

Het Duitse Aumann $AAG, een toonaangevend bedrijf in de sector van elektrische mobiliteit en industriële automatisering, heeft zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2024 bekendgemaakt. De resultaten tonen een aanzienlijke groei in zowel omzet als winstgevendheid, ondanks de uitdagende marktomstandigheden.

Onze visie op het aandeel

Gezien de sterke financiële prestaties en positieve vooruitzichten handhaven wij onze opwaartse positie in het aandeel Aumann. De significante groei in de E-mobility-sector en de robuuste orderportefeuille ondersteunen onze optimistische visie.

Ondanks de uitdagingen met betrekking tot de vrije kasstroom, zien wij voldoende potentieel voor verdere waardecreatie op de lange termijn. We blijven speculeren op een verdere stijging van het aandeel, met oog op de sterke fundamenten en groeikansen die Aumann biedt.

Tot slot, het bedrijf zal pas echt hard gaan groeien als de markt voor e-mobility gaat versnellen. Dat moet nog gaan plaatsvinden. We zijn in maart van dit jaar op een up gegaan toen de koers op 17,7 euro stond. Tot nu toe is het momentum op de chart beperkt, maar we denken dat dit wel gaat komen. Ook gezien de orderportefeuille die op een record staat.

Samenvatting van de resultaten

Aumann rapporteerde een omzetstijging van 15,8% tot €64,5 miljoen vergeleken met €55,7 miljoen in hetzelfde kwartaal van 2023. De inkomsten uit de E-mobility-sector stegen met 23,1% tot €48,6 miljoen, wat de groei in deze strategische pijler van het bedrijf benadrukt.

De operationele prestaties verbeterden eveneens, met een EBITDA van €6,7 miljoen, bijna een verdubbeling ten opzichte van €3,5 miljoen vorig jaar. De EBITDA-marge steeg van 6,2% naar 10,5%.

De vrije kasstroom (FCF) bleef negatief, maar het nettoresultaat verbeterde aanzienlijk, met een nettowinst van €3,9 miljoen ten opzichte van €1,4 miljoen in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dit resulteerde in een winst per aandeel van €0,27, vergeleken met €0,09 in het voorgaande jaar.

Financiële vooruitzichten

Het management van Aumann blijft optimistisch over de toekomst en handhaaft de eerdere prognose voor het boekjaar 2024. Er wordt verwacht dat de omzet zal groeien tot meer dan €320 miljoen, met een EBITDA-marge van 9% tot 11%. De orderportefeuille, die een recordhoogte van €313,9 miljoen bereikte, biedt een solide basis voor toekomstige omzet- en winstgroei.

Sterke punten

  • Omzetgroei: De omzet steeg met 15,8% tot €64,5 miljoen, voornamelijk gedreven door de sterke prestaties in de E-mobility-sector.
  • Winstgroei: De EBITDA steeg met 94,5% tot €6,7 miljoen, wat wijst op verbeterde operationele efficiëntie.
  • Orderportefeuille: De orderportefeuille bereikte een recordhoogte van €313,9 miljoen, een stijging van 13,5% ten opzichte van vorig jaar.
  • Kaspositie: Aumann handhaafde een sterke kaspositie van €137,8 miljoen, ondanks een lichte daling ten opzichte van €143,8 miljoen eind 2023.

Zwakke punten

  • Negatieve vrije kasstroom: Ondanks de verbeterde winstgevendheid blijft de vrije kasstroom negatief, wat duidt op aanhoudende uitdagingen in het beheren van werkkapitaal.
  • Stijgende personeelskosten: De personeelskosten stegen met 23,9% tot €20,0 miljoen, wat kan wijzen op een toenemende druk op de marges.

Toelichting van de CEO

"Wij zijn zeer tevreden met de sterke start van het jaar," aldus de CEO van Aumann AG. "Onze focus op E-mobility blijft vruchten afwerpen, en we zijn goed gepositioneerd om onze groeidoelstellingen voor 2024 te behalen. De recordhoogte van onze orderportefeuille bevestigt onze strategie en biedt vertrouwen in de toekomst."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.