Navigation

China auto's: verkoopcijfers februari tonen sterke daling - VW - BMW - MBG

De CPCA, het overkoepelende orgaan voor de auto-industrie in China, heeft aangekondigd dat er in februari 11 miljoen passagiersvoertuigen zijn verkocht, een daling van 21,6% op jaarbasis.

Deze gegevens tonen aan dat de neergang in China nog steeds aan de gang is, wat niet onverwacht is gezien de sombere cijfers van BYD en Tesla eerder. De veronderstelling is dat deze daling niet beperkt blijft tot elektrische voertuigen, wat betekent dat bedrijven in Duitsland en de VS die in China opereren ook last hebben van de moeilijke marktomstandigheden.

Vooral Volkswagen $VOW3, met een grote aanwezigheid in China, kan haar verwachtingen voor dat land naar beneden bijstellen. Op dit moment nemen we geen actie met betrekking tot Volkswagen, maar blijven we wel positief over BMW $BMW en Mercedes $MBG, hoewel we verwachten dat zij ook enige hinder kunnen ondervinden, zij het minder dan Volkswagen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.