Navigation

Avantium: Helios deal FDCA - reeds op watchlist - visie

Avantium: Helios deal FDCA - reeds op watchlist - visie

Avantium ($AVTX) heeft een deel van de toekomstige FDCA-productie toegewezen aan Helios Resins. Dit is een Sloveens bedrijf gespecialiseerd in coatings en composieten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar het is een positief signaal voor Avantium.

De visie op het aandeel

Het bedrijf tracht zich te profileren in een unieke en groeiende markt, vooral na recente deal met een PET-flessenproducent die levert aan Albert Heijn. We hebben het aandeel eerder op watch positive gezet en daar blijft het op staan.

Als het momentum gaat toenemen willen we in het zeer hoog risico gedeelte het aandeel naar boven bijstellen. Het blijft wel een gok of Avantium daadwerkelijk zal slagen. En mocht het slagen, dan is de kans groot dat er nog veel geld bij moet. Dit kan ook in de vorm van een aandelenemissie zijn, wat dan tot verwatering leidt.

Het succes van Avantium blijft dus nog steeds een vraag, maar als het slaagt, kan het aandeel veelvoudig in waarde stijgen. Als kanttekening moet wel worden gemaakt dat het licenties aanbiedt in plaats van zelf nieuwe grote fabrieken te bouwen, waardoor dit op de korte termijn eerder tot winst leidt, maar op de lange termijn uiteraard de omvang van de groei kan afremmen. Maar dat is voorlopig onbelangrijk, omdat door deze licenties het bedrijf juist op de korte termijn kan profiteren. Het bouwen van grote fabrieken vergt veel geld, en door licenties af te geven kan het bedrijf ook aanzienlijk gaan cashen.

Naast de techniek moeten we ook zeggen dat het management overtuigend is met afdoende kennis. We neigen dus om een sprong te maken in het aandeel, maar wachten nu nog af op een beter momentum.

Door de deal met Helios Resins wordt FDCA ook toegepast in coatinghars, naast het gebruik in het plantaardige polymeer PEF. Helios Resins zal FDCA afnemen via een licentie van een nieuwe fabriek. Avantium biedt technologielicenties aan voor de bouw van fabrieken die jaarlijks meer dan 100 kiloton FDCA kunnen produceren.

Press releases - Avantium
MEDIA Press releases Life Cycle Assessment demonstrates significantly lower carbon footprint of Avantium’s plantMPG™ Oct 26, 2022 | 2022, Press releasesAMSTERDAM, 26 October 2022, 07:00 hrs CEST – Avantium N.V, […]

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.