Navigation

Avantium: met cijfers - vallen tegen door weer hogere kosten - blik op het aandeel

Avantium: met cijfers - vallen tegen door weer hogere kosten - blik op het aandeel
pro

Avantium $AVTX heeft in de eerste helft van 2024 vooruitgang geboekt met de voltooiing van haar FDCA Flagship Plant, met de geplande opstart in het vierde kwartaal van 2024. De totale kapitaaluitgaven voor de fabriek worden nu echter geschat op €175 miljoen, een stijging van €26 miljoen (17%) ten opzichte van de eerdere ramingen. Dit is voornamelijk te wijten aan extra materialen en arbeid voor de installatie van elektrische en instrumentatiecomponenten.

De omzet in de eerste helft van 2024 steeg met 23% tot €9 miljoen, voornamelijk gedreven door de sterke prestaties van de R&D Solutions-divisie, terwijl de EBITDA-verliezen toenamen tot €16,3 miljoen.

Bovendien blijven de gesprekken met schuldfinancieringsverstrekkers over de verlenging van financieringsfaciliteiten en de mogelijke behoefte aan verdere financiering gaande.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.