Navigation

Avantium: nog steeds wachten - wel bovengemiddelde interesse

Het aandeel Avantium $AVTX volgen we met steeds meer interesse. Hoewel we nog geen actie hebben ondernomen, begint het aandeel nu langzamerhand de koopzone te naderen.

Als de koers daalt tot ongeveer 2 euro sluiten we niet uit dat we instappen met de kanttekening dat dit een zeer hoog risico aandeel is en dus in de categorie speculatief valt. Ondanks dat wachten we nu nog af, maar het aandeel is zeker niet uit het oog verloren.

Eén van de positieve aspecten is dat het recentelijk een aantal herfinancieringen heeft doorgevoerd wat tot verwatering van het aandeel heeft geleid. Iets waar we rekening mee hielden en nu is dit risico voorlopig uit de lucht.

Opvallend bij deze emissies was echter dat de discount ten opzichte van de bestaande koers van Avantium en de emissieprijs steeds kleiner werd. Dit duidt erop dat de partijen die op deze emissie hebben ingeschreven van mening zijn dat er een eerlijke waarde rond het bedrijf begint te ontstaan, wat mogelijk kansen biedt voor beleggers op de beurs.

Het bedrijf Avantium opereert in een sector waar mogelijk steeds meer subsidies naartoe zullen gaan, wat ook nodig zal zijn gezien de nog steeds benodigde financiering. Onlangs heeft het een deal afgesloten met Helios Resins en met een PET-flessenproducent die levert aan Albert Heijn.

In augustus vorig jaar ontving het ook 760.000 euro subsidie van het EU Horizon Europe-programma voor haar deelname aan het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma Rebiolution.

In diezelfde maand verscheen er ook een artikel in The Wall Street Journal over de toenemende vraag en populariteit van plantaardige kunststoffen (plant based plastics) bij bedrijven die duurzaamheidsdoelen nastreven. De productie van bioplastics groeit in recordtempo door de sterke vraag, vooral van mode- en voedselverpakkingsbedrijven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.