Navigation

Avantium: - haalt 70 miljoen op - niet onverwacht - verwatering - visie aandeel

Avantium heeft 70 miljoen euro opgehaald via een claimemissie, waarbij 27 miljoen nieuwe aandelen werden uitgegeven, bij een extra uitgifte van 19,5 miljoen euro. Met deze financiering denkt het bedrijf voldoende kapitaal te hebben voor de voltooiing van de FDCA Flagship Plant. Nieuwe investeerders kregen aandelen toegewezen tegen een prijs van 2,30 euro per aandeel, met een korting van 3,2 procent ten opzichte van de slotkoers van 8 februari 2024.

Het aandeel Avantium

De mededeling van Avantium om opnieuw geld op te halen zien wij niet als een verrassing. Wij hebben hier eerder over geschreven en is uiteraard terug te vinden in onze feed. De beslissing van Avantium om nu opnieuw geld op te halen zien we overigens als goed voor de lange termijn.

Het is een claimemissie en dat houdt dus in dat er een aanzienlijke verwatering van aandelen gaat optreden. Ook dat is niet onverwacht. Tevens is er een discount wat aangeeft dat de beleggers die hebben gekocht het bedrijf lager waardeerden dan de huidige waarde en dit komt door het hoge risico. Maar de discount van 3,2 procent is veel beperkter dan bij vorige emissies wat een positief signaal is.

We hebben eerder verteld dat we het een fascinerend bedrijf vinden en mogelijkerwijs op een gegeven moment de gok gaan wagen om in te stappen. Dat moment nadert, want nu er nog meer geld is bijgekomen. De verwatering komt misschien wel langzamerhand voor de korte termijn tot een eind, maar op de lange termijn zal er wel weer geld bij moeten voor groei.

Het is nu mogelijk dat de koers rond een bodem gaat manoeuvreren. Nu doen we nog niks, we wachten het af, maar de kans is dus weer toegenomen door deze nieuwe ronde financiering, waarbij de verwatering is opgetreden bij de aandeelhouders, dat de koers nu langzamerhand de bodem die we willen zien heeft bereikt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.