Navigation

Azelis: promoveert naar BEL20 - positief - maar effect mogelijk toch beperkt

Azelis $AZE promoveert per 24 juni naar de Bel20. Deze bestond uit 19 aandelen, doordat Euronav kort na opname in de hoofdindex, alweer degradeerde. Dit betekent dat er geen aandeel uit de index wordt verwijderd.

De promotie van Azelis naar de Bel20 kan potentieel positief zijn vanwege de interesse van indexbeleggers. Deze beleggers volgen vaak de samenstelling van de indexen nauwgezet en passen hun portfolio's aan op basis van wijzigingen in de indexen, wat kan leiden tot een verhoogde vraag naar Azelis-aandelen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat indexbeleggen op de Belgische beurs relatief beperkt is bij internationale institutionele beleggers. Dit betekent dat, hoewel de promotie naar de Bel20 enige positieve impact kan hebben, de algehele invloed wellicht minder groot is in vergelijking met andere, grotere markten waar indexbeleggen meer prominent is.

In de BelMid wordt Compagnie du Bois Sauvage opgenomen en verdwijnt Orange Belgium. Uit de Bel Small-index wordt Mithra, dat deze week een faillissementsaanvraag indiende, verwijderd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.