Navigation

Toshiba: overnamebod van 14 miljard dollar - Nikkei Asia

Toshiba meldde maandag dat een Japanse investeringsgroep onder leiding van Japan Industrial Partners een overnamebod van $14 miljard op dinsdag zal lanceren voor het bedrijf. Een stap die een einde zou maken aan de 74-jarige geschiedenis van het bedrijf als een beursgenoteerd bedrijf. Dit schrijft Nikkei Asia.

Het consortium bestaat uit meer dan 20 Japanse bedrijven en investeerders. Zij omvatten chipmaker Rohm, dat 300 miljard yen zal bijdragen, en Orix met een brijdage van 200 miljard yen.

Japan investor group to launch $14bn Toshiba takeover bid Tuesday
Buyout expected to completed by end of year if it wins shareholder approval

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.