Navigation

Korea: Kospi weer hoger - al long via ETF

De Kospi-index van Zuid-Korea steeg met 1,3% en sloot op 2667,07, wat de vierde opeenvolgende winstsessie markeerde. Technologie- en internetaandelen presteerden goed. Buitenlandse en institutionele beleggers bleken nettokopers te zijn.

Wij zitten sinds november vorig jaar op een stijging van Korea via een ETF [land gebonden waarin je wel of niet mag handelen]. De huidige beweging toont aan dat er steeds meer interesse terugkeert in Koreaanse aandelen. Wij blijven ook op een stijging zitten via een ETF.

Een aantal opvallende fondsen

Internetplatformgiganten Naver en Kakao zagen hun aandelen respectievelijk met 2,6% en 7,0% stijgen, voorafgaand aan hun winstcijfers voor het tweede kwartaal later in de week. Het biotechbedrijf Samsung Biologics steeg met 4,7% en vaccinproducent SK Bioscience voegde ook 5,6% toe.

Bovendien zag scheepsmotorenfabrikant STX Heavy Industries een significante stijging van 30% na het nieuws over de plannen van HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering om het bedrijf over te nemen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.