Navigation

Azië: flink in de min - teleurstelling China

Deze woensdag staan Aziatische aandelen duidelijk lager. Vooral de China gerelateerde indices zijn zwak met verliezen voor de HSI tech index die tot bijna 3% is opgelopen.

Tencent [belangrijk voor Prosus] daalde met 3% nadat het cyberspace-toezicht van China nog meer beperkingen had voorgesteld voor het gebruik van mobiele telefoons door kinderen en adolescenten, die een groot deel van Tencent's gebruikersbasis vormen.

De markt is sceptisch over de beloften van Beijing voor meer stimuleringsmaatregelen. Eerder deze week leidde deze hoop juist tot optimisme, maar de mededeling die al eerder deze week zou komen over een pakket van stimuleringsmaatregelen heeft nooit plaatsgevonden.

Een reeks topfunctionarissen in China beloofde deze maatregelen ter ondersteuning van een vertragend economisch herstel. Wat het plan gaat worden is echter totaal onduidelijk op dit moment.

Een reeks zwakke economische gegevens heeft ook het sentiment in China deze week aangetast, waarbij met name de productie en vastgoedsector in een neergaande trend bleven.

Dat de Amerikaanse staatsrating door Fitch is verlaagd van AAA naar AA+ lijkt slechts een beperkt effect te hebben.

De bredere Aziatische markten staan ook duidelijk lager, met Japan en Korea 2% in de min, India 0,6% lager en Australië 1% lager.

Een reeks topfunctionarissen in China beloofde maatregelen te nemen ter ondersteuning van een vertragend economisch herstel. Wat het plaan gata wordne is echter totaal onduidelijk op dit moiment.

Een reeks zwakke economische gegevens heeft ook het sentiment in China deze week aangetast, waarbij met name de productie en vastgoedsector in een neergaande trend bleven.

daty de Amerikaanse staatsrating door Fitch is verlaagd van AAAnaar AA+ lijkt slechts ene beeptk effecte tye heben.

De bredere Aziatische markten staat ook duidelijk lager met japan en Korea 2% in de min en India 0,6% lager en Autralie -1% lager.

Videogame-ontwikkelaar Tencent [belangrijk voor Prosus] daalde met 3% nadat het cyberspace-toezicht van China nog meer beperkingen had voorgesteld voor het gebruik van mobiele telefoons door kinderen en adolescenten, die een groot deel van Tencent's gebruikersbasis vormen.

De Japanse Nikkei 225 daalde met 1,8% in de ochtendhandel naar 32.871,85. De Australische S&P/ASX 200 daalde met 0,8% naar 7.390,30. De Zuid-Koreaanse Kospi gleed met 1,1% naar 2.636,62. De Hang Seng in Hongkong daalde met 1,5% naar 19.713,43, terwijl de Shanghai Composite met 0,5% daalde naar 3.273,90.

, en sloot op 35.630,68, hoewel de meeste aandelen binnenin verzwakten.

Aandelen in de reisbranche trokken de markt naar beneden nadat ze een deel van hun grote winsten eerder in het jaar moesten prijsgeven. Norwegian Cruise Line verloor 12,1% ondanks dat het een sterker winst- en omzetcijfer voor het voorjaar rapporteerde dan verwacht. De verwachtingen waren hoog gespannen, nadat de aandelenkoers dit jaar tot maandag met 80% was gestegen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.