Navigation

Azie: handel lager - dalingen vallen mee

De meeste Aziatische aandelen dalen na verliezen op Wall Street. Deze werden toegeschreven aan de kredietwaardigheidsverlaging van de VS door Fitch van AAA naar AA+ [wij denken dat de handel sowieso was gedaald]. De dalingen in Azië vallen eigenlijk me.

Chinese aandelen beperken hun verliezen op donderdag, omdat een particuliere enquête aangaf dat de dienstensector van het land in juli sterker groeide dan verwacht. De S&P Global inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 53,9 in juni naar 54,1 in juli.

Technologieaandelen, die de afgelopen twee maanden aanzienlijke winsten hebben geboekt werden met name getroffen, waarbij de Zuid-Koreaanse KOSPI en de Hang Seng-index van Hong Kong respectievelijk met 0,8% en 0,6% daalden.

De bredere Aziatische markten zijn ook lager, waarbij Japanse aandelen tot de slechtste presteerders behoort. Australische aandelen dalen ook. De Indiase Nifty 50-index ligt slechts fractioneel lager.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.