Navigation

Biden: nieuw bevel tech-investeringen Chinan - Via Reuters

President Joe Biden heeft woensdag na het sluiten van Wall Street een uitvoeringsbevel ondertekend dat bepaalde Amerikaanse investeringen in gevoelige technologieën in China zal beperken en overheidsmeldingen vereist voor financiering in andere technologische sectoren.


Het langverwachte bevel machtigt de Amerikaanse minister van financiën om bepaalde Amerikaanse investeringen in Chinese entiteiten in drie sectoren te verbieden of te beperken: halfgeleiders en micro-elektronica, kwantuminformatietechnologie en bepaalde kunstmatige intelligentiesystemen.

Biden verklaarde in een brief aan het Congres dat hij een nationale noodsituatie afkondigde om het hoofd te bieden aan de dreiging van vooruitgang door landen zoals China "op het gebied van gevoelige technologieën en producten die essentieel zijn voor militaire, inlichtingen-, bewakings- of cybermogelijkheden".

Biden signs order to ban certain tech investments in China
President Joe Biden on Wednesday signed an executive order that will narrowly prohibit certain U.S. investments in sensitive technology in China and require government notification of funding in other tech sectors.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.