Navigation

NVIDIA: Chinese internetbedrijven 5 miljard AI chips - correctie aandeel

De toonaangevende internetbedrijven van China, waaronder Baidu, ByteDance (eigenaar van TikTok), Tencent - waar Prosus $PRX een groot belang in heeft - en Alibaba $BABA zouden in grote haast hoogwaardige Nvidia-chips aanschaffen.

[De vraag die wij hebben is of deze orders wel mogen worden geleverd onder de nieuwe maatregelen van het Witte Huis.

De koers van $NVDA ging in de New York sessie 4,7% onderuit. Zoals in een eerder bericht aangegeven lijkt het er op dat de correctie in het aandeel NVIDIA nog niet voorbij is.]

De chips zijn essentieel voor het bouwen van geavanceerde kunstmatige intelligentie systemen.

De geplaatste bestellingen bedragen ongeveer $5 miljard, waarbij deze bedrijven gezamenlijk ongeveer 100.000 A800-processors van Nvidia voor een waarde van $1 miljard hebben besteld.

Deze bestellingen worden verwacht binnen dit jaar te worden geleverd. Vertegenwoordigers van Nvidia en de genoemde Chinese bedrijven waren echter niet direct beschikbaar voor onmiddellijke commentaar, zoals gemeld door de Financial Times.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.