Navigation

Huawei met cijfers: het aandeel Nokia - 5G

Huawei meldde deze vrijdag een lichte omzetgroei in H1. De omzet bereikte 310,9 miljard yuan ($43,01 miljard), een stijging van 3,1% op jaarbasis. De winstmarge steeg naar 15% met een nettowinst van 46,6 miljard yuan, driemaal zoveel als vorig jaar.

De ICT-infrastructuuractiviteiten droegen 167,2 miljard yuan bij, de consumentenactiviteiten voegden 103,5 miljard yuan toe.

Huawei's marktaandeel voor handsets groeit met 76,1% op de binnenlandse mobiele markt. Eerder beperkte Amerikaanse exportbeperkingen de productie van 5G-smartphones, maar herstel wordt verwacht tegen het einde van het jaar via binnenlandse chipaankopen.

Nokia kanshebber voor 5G netwerken

De cijfers van Huawei zijn niet echt schokkend en een handvat om weer eens naar Nokia te kijken $NOK. Niet zo lang geleden gaf de EU aan strengere boycots op de 5G-netwerken van Huawei te willen invoeren. Tot nu toe is hier nog niets mee gedaan, zoals vaak bij politieke kwesties.

In die tijd zijn we sinds tientallen jaren weer naar up gegaan in Nokia ($NOK), tegen een iets hogere prijs dan de huidige koers.

De reden is dat Nokia in het westen kans maakt om in plaats van Huawei de 5G-netwerken te leveren en te onderhouden. Ook zal Nokia waarschijnlijk aanzienlijke groei laten zien in de komende jaren in India, waar we eerder al aandacht aan hebben besteed.

Het momentum van het Nokia-aandeel bevindt zich momenteel op een laag punt. We verwachten niet direct veel beweging, maar blijven toch vasthouden aan de up. Op het moment dat er weer interesse in het aandeel komt, kan er namelijk een grote stijging ontstaan. Wanneer dat precies zal zijn is onduidelijk en kan ook nog even duren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.