Navigation

Azië: geen duidelijk beeld na rentestappen China en economische data

Op dinsdag bereikten diverse Aziatische aandelenmarkten een dieptepunt van de maand, nadat renteverlagingen in China werden gevolgd door teleurstellende economische gegevens met een record jeugdwerkloosheid.


China verminderde de rente voor 1-jaars-leningen aan financiële instellingen met 15 basispunten, de grootste verlaging sinds het begin van de covid-pandemie.

Wat betreft economische gegevens vertoonden zowel de industriële productie als de groei van de detailhandelsverkopen een vertraging, met respectievelijk een jaarlijkse groei van 3,7% en 2,5%.

Vastgoedinvesteringen, verkopen en financiering daalden in juli, waarbij nieuwe bouwprojecten jaar op jaar bijna 25% lager waren.


Aandelen van de worstelende ontwikkelaar Country Garden herstelden met 5%. Bezorgdheid over besmetting groeit nadat Zhongrong International Trust betalingsverplichtingen niet nakwam.


Ondanks de sterke groei van het BBP van Japan met 6% in het tweede kwartaal als gevolg van toerisme en auto-export overschaduwden de problemen in China het positieve nieuws.


De Nikkei stijgt echter wel met 0,8%. De Kospi-index daalt, de Australische index staat iets hoger en in India staat de index nipt aan de positieve zijde.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.