Navigation

Azië: lager over de linie - Zhongrong International Trust

Aandelen in Azië zijn naar het laagste punt in 11 weken gezakt door hernieuwde zorgen over de Amerikaanse rentetarieven en zorgen over China. Azië was over de linie lager met China dat relatief beperkte verliezen vertoond, maar de Nikkei moet wel 1,2% terug. Australië moet 1,5% inleveren en India staat mild lager.

Opvallend is de onroerend-goed-sector in Hong Kong hoger staat, maar dat is waarschijnlijk niets meer dan een dead cat bounce. Huizenprijzen in China blijken echter weer gedaald te zijn in juli wat aangeeft dat de crisis steeds heviger wordt.

Zhongrong International Trust, een Chinese grote schaduwbank, zou volgens Bloomberg inderdaad betalingen op verschillende producten hebben gemist. Dit geeft aan dat de fall-out in China (nog lang niet) ten einde is.

De situatie in China kan mogelijk zelfs verder gaan verslechteren en de kans dat het een negatief effect heeft buiten China en Azië wordt steeds groter.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.