Navigation

Azie: weer lager - Evergrande

Aziatische aandelen zijn gedurende zes dagen consequent gedaald vanwege zorgen over de economische omstandigheden in China en de mogelijkheid van een stijging van de wereldwijde rentetarieven.

China Evergrande Group, een belangrijk vastgoedbedrijf, heeft een faillissementsaanvraag ingediend voor Chapter 15 bescherming in een rechtbank in New York. Daarmee wordt zichtbaar dat het Chinese probleem nu ook buiten China zichtbaar wordt.

Bepaalde marktpartijen roepen op tot een ronde helikoptergeld van meer dan 500 miljard dollar om de boel te stutten.

Ook deze vrijdag is het weer mis. Vooral China is weer zwak. De Hang Seng-techindex, die technologiegerichte bedrijven omvat, daalt weer fors.

Staatsbedrijven in China hebben bezorgdheid geuit over wijdverbreide verliezen, wat erop wijst dat de huizencrisis zich mogelijk uitbreidt van de private sector naar bedrijven met overheidssteun.

Het mogelijke effect van dit probleem heeft zich verspreid naar andere landen, zoals Australië, waar mijnbouwbedrijven te maken hebben met hun slechtste week in maanden vanwege de afhankelijkheid van de Chinese vraag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.