Navigation

Azië: China opnieuw sterk hoger - BYD voorop

Aziatische en Chinese aandelen (met BYD die sterk stijgt na de gepubliceerde resultaten) hebben hun opwaartse trend vanaf maandag voortgezet, nadat de Chinese overheid maatregelen heeft aangekondigd om de aandelenmarkt te ondersteunen.

Niet alleen China laat een duidelijke stijging zien, maar ook de rest van Azië laat een positivisme zien. De winsten in Hongkong (+1,4%), Shanghai (+1,4%) en Shenzhen (+2,4%) vallen echter op.

Deze bewegingen volgen op maatregelen die in het weekend door de autoriteiten zijn genomen, waaronder de eerste verlaging van de stamp tax (belasting op aandelentransacties) sinds 2008, evenals beperkingen op de verkoop van aandelen door belangrijke belanghebbenden.

Hoewel de huidige beleidsmaatregelen een positief begin zijn om het vertrouwen te herstellen zijn ze volgens handelaren ontoereikend om de richting van de markt te bepalen. Het fundamentele probleem ligt in onroerend goed, LGFVs (financierings vehikels van lokale overheden), de particuliere sector en werkgelegenheid.

Hoewel er steeds meer wordt opgeroepen tot een breed stimuleringsbeleid, hebben de autoriteiten zich terughoudend opgesteld vanwege hun vastberadenheid om af te stappen van het groeimodel dat wordt aangedreven door schulden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.