Navigation

Boeing: China overweegt nieuwe overeenkomsten - koers laatste tijd gedaald

China overweegt de aankoopstop van Boeing's 737 Max-vliegtuigen te beëindigen en zou op het punt staan een nieuwe deal te tekenen. Dit meldt Bloomberg in de aanloop naar een topontmoeting tussen Biden en Xi Jinping tijdens de APEC.

Boeing $BA is de laatste tijd gedaald in koers. De vooruitzichten blijven echter sterk. Er zijn maar weinig bedrijven in de wereld die een order backlog hebben die jaren vooruit gaat. Bij Boeing en ook bij Airbus staan deze op een record.

Wat dat betreft, er is momenteel ook een vliegshow in Dubai en daar komen positieve geluiden vandaan voor zowel Boeing als Airbus $AIR.

Terug naar China. Boeing wacht nog steeds om de leveringen van zijn best verkochte 737 MAX aan Chinese luchtvaartmaatschappijen te hervatten, meer dan vier jaar nadat ze werden stopgezet. Het bedrijf heeft sinds 2017 vrijwel geen nieuwe orders meer ontvangen van Chinese luchtvaartmaatschappijen.

In september verhoogde Boeing lichtjes zijn jaarlijkse voorspelling voor nieuwe vliegtuigleveringen aan China, verwijzend naar economische groei en toenemende vraag naar binnenlands reizen. De voorspelling van Boeing omvatte dat China's vloot in de komende 20 jaar meer dan verdubbeld zou worden tot bijna 9.600 vliegtuigen, waarmee de binnenlandse luchtvaartmarkt tegen het einde van de voorspellingsperiode de grootste ter wereld zal zijn.

China's luchtvaartregulator publiceerde in april een rapport dat het Boeing beschouwde als een cruciale stap om de leveringen te hervatten, maar tot op heden zijn er geen hervattingen geweest.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.