Navigation

Boeing: moet veel schulden herfinancieren - visie

Boeing $BA kampt met aanzienlijke schulden die in de jaren 2024-2027 met een totaal $21 miljard vervallen, terwijl de totale schuld $52 miljard bedraagt. Het beschikbare kasgeld is momenteel $14 miljard. De obligaties die in 2026 vervallen dragen rentetarieven van 2,25% tot 3,10%.

De kans is groot dat een deel van deze schulden zal worden geherfinancierd tegen hogere rentetarieven. Belangrijke trends wijzen dus op een verhoogd renterisico voor Boeing.

Dit hoeft op zichzelf geen grote ontwrichting te veroorzaken, omdat het bedrijf waarschijnlijk in staat zal zijn om herfinancieringen door te voeren. Het is echter essentieel op te merken dat aanhoudende tekorten in de toeleveringsketen de luchtvaartsector blijven beïnvloeden en dat Boeing nog steeds te maken heeft met andere problemen bij toeleveranciers.

Hoewel de markt de herfinancieringskwesties en mogelijk trager wordende leveringen negatief kan interpreteren, kunnen dergelijke koersdalingen waarschijnlijk kansen bieden voor beleggers. Over meerdere jaren heeft het bedrijf namelijk een recordaantal bestellingen in de wacht staan.

Onze aandelenposities hebben hun eerdere winsten verloren. Toch behouden we deze posities, omdat we verwachten dat het aandeel op de lange termijn zal terugkeren naar zijn historische groeipercentage na een periode van onderprestatie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.