Navigation

Boeing: cijfers sterk - reeds positief beoordeeld

Boeing: cijfers sterk - reeds positief beoordeeld

De resultaten van Boeing (BA) zijn sterker dan verwacht. Dit komt vooral door de versnelling in de leveringen voor de commerciële luchtvaart. Ook heeft het bedrijf zijn verwachtingen voor de kasstroom herhaald, wat erop wijst dat de financiële positie sterker wordt. Ondanks een verlies bij defensie - die werd verwacht - laat Boeing in haar uitingen een duidelijk positieve toon horen.


Visie op het het aandeel Boeing

Boeing is sinds eind vorig jaar weer naar up gegaan in de beoordeling. Sindsdien zit het aandeel vast in een trading range. De data van vandaag bevestigen echter dat het aandeel waarschijnlijk aan de bovenkant van dit bereik zal uitbreken.

Zelfs als op deze data het niet lukt om uit het huidige handelsbereik te breken houden we het aandeel vast, omdat de lange termijn vooruitzichten heel sterk zijn.

In eerdere berichtgeving, waaronder tijdens de Paris Air Show, zijn we dieper ingegaan op zaken. In deze berichten werd duidelijk dat er een enorme vraag zal zijn naar vliegtuigen in de komende jaren.

Dit wordt ook weerspiegeld in het orderbook met een omvang van 440 miljard dollar en de levering van 4.800 toestellen voor de commerciële luchtvaart.


De cijfers van Boeing

Boeing heeft in het tweede kwartaal een verlies gerapporteerd van $0,82 per aandeel (non-GAAP) wat beter was dan de verwachtingen van analisten van $0,84, tegen een verlies van $0,37 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

De kwartaalomzet bedroeg $19,75 miljard, wat ruim 20% hoger is dan de verwachting van $16,58 miljard tegen een omzet van $16,68 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf is van plan om de productie van Boeing 737 toestellen te verhogen naar 38 per maand en uiteindelijk naar 50 per maand in de periode 2025/2026. De productie van de Boeing 787 zal toenemen met vier per maand. De hogere omzet weerspiegelt voornamelijk de levering van 136 commerciële vliegtuigen.

De operationele kasstroom bedroeg $2,9 miljard en de vrije kasstroom was $2,6 miljard (non-GAAP). Het bedrijf heeft een kaspositie van $13,8 miljard, inclusief liquide middelen en verhandelbare effecten.

Het orderboek heeft een omvang van 440 miljard dollar, met onder meer de levering van 4.800 toestellen voor de commerciële luchtvaart.

Boeing herhaalde zijn verwachtingen voor de rest van het jaar, waarbij de operationele kasstroom tussen de 4,5 miljard en 6,5 miljard dollar zal liggen en de vrije kasstroom tussen de 3,0 miljard en 4,0 miljard dollar.

Terwijl de levering van commerciële vliegtuigen positieve kasstromen opleverde, leed Boeing verlies bij defensietoestellen. Dit kwam door contracten met een vaste prijs, werknemersverloop en verstoringen in aanvoerketens. Dit resulteerde in een verlies van 527 miljoen dollar voor deze divisie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.