Navigation

Boeing & Airbus: Beknopt overzicht met laatste ontwikkelingen

Boeing & Airbus: Beknopt overzicht met laatste ontwikkelingen

Hierbij een aantal aantekeningen van de gebeurtenissen in de afgelopen dagen rond Boeing $BA en Airbus $AIR. Opnieuw blijkt wel weer dat er slechts 2 vliegtuigbouwers zijn waar luchtvaartmaatschappijen uit kunnen kiezen (zie ook eerdere berichten).

In deze aandelen zien een opwaartse trend. Hoewel er bij Boeing enkele uitdagingen zijn, die overigens goed worden opgepakt, geldt ook dat Airbus $AIR hier misschien van kan profiteren. Zo bevinden deze twee concurrenten zich in een sector die blijft groeien en reden om oog te houden voor mogelijke hogere noteringen.

Alaska Airlines heeft inspecties uitgevoerd op haar Boeing 737 MAX 9 vliegtuigen en hervatte de MAX 9-operaties. Een leidinggevende van Ryanair zei dat het mogelijk is dat de eerste Boeing Max 10 niet in 2024 zal vliegen, maar pas in het eerste kwartaal van 2025. Hij voegde eraan toe dat recente opmerkingen van United Airlines (UAL) over de Max 10 niet behulpzaam waren, en als UAL de Max 10 niet wil, zal Ryanair deze kopen.

Volgens Bloomberg heeft Airbus leasingbedrijven en luchtvaartmaatschappijen benaderd om de mogelijkheid van terugkoop van A321neo-slots te verkennen om een aantrekkelijk aanbod aan United Airlines te bieden en daarmee de positie van Boeing uit te dagen.

United overweegt verschillende opties vanwege vertragingen bij de Boeing 737 Max 10 en kan haar bestelling mogelijk heroverwegen. Het winnen van United, één van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen, zou een aanzienlijke overwinning zijn voor Airbus.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.