Navigation

Alibaba: woensdag met cijfers - visie op het aandeel

Alibaba: woensdag met cijfers - visie op het aandeel

Alibaba $BABA zal deze woensdag haar cijfers presenteren. De markt kijkt hier zeker naar uit, nadat de koers de afgelopen tijd alleen maar is gedaald. Ook het opsplitsen van het bedrijf in verschillende units is in de ijskast gezet of zal misschien nooit gebeuren.

Analisten voorspellen een omzet van $37,14 miljard voor het laatste kwartaal, wat neerkomt op een stijging van +3,4% jaar-op-jaar. De geschatte winst per aandeel bedraagt $2,73, wat een lichte daling van -2% jaar-op-jaar betekent.

De visie op Alibaba en het aandeel

Wij zien Alibaba nog steeds als sterk ondergewaardeerd. Het aandeel, zoals we al vaker hebben gezegd, heeft een waardering alsof het een volledig Chinees bedrijf is.

Chinese aandelen dalen de laatste tijd omdat buitenlandse investeerders China verlaten. Dit komt door het schimmige overheidsbeleid, onduidelijke regelgeving die van de ene op de andere dag kan worden veranderd. En natuurlijk de grote vraagtekens over wat we nog niet weten in het Chinese financiële stelsel en eventuele fraude in de ondermeer de financiële en de vastgoed sector.

Terugkomend op Alibaba, wij zitten momenteel op een opwaartse beweging. Die houden we vast, ondanks dat de huidige koers veel lager staat dan het instapniveau.

Na de cijfers sluiten we niet uit, als die inderdaad opnieuw bevestigen dat de vooruitzichten van vooral internationale expansie is veelbelovend is, dat we dan groter in het aandeel gaan.

Alibaba heeft vorige week ook aangekondigd, volgens persbureau Reuters in een exclusief artikel, dat het van plan is Frenchipo en Urtimart te verkopen. Ook heeft Alibaba duidelijk gemaakt, aldus bronnen richting Reuters, dat het van plan is om een grotere internationale expansie te zoeken.

Ondertussen kan gesteld worden dat Alibaba nog altijd de cloud domineert in China. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 39%. Huawei Cloud heeft een marktaandeel van 19%. Tencent Cloud zal volgens de laatste gegevens een marktaandeel van ongeveer 15% hebben. Dit geeft aan dat China belangrijk blijft, maar dat buiten China ook sterke groeikansen voor Alibaba liggen.

Belangrijk is ook of het bedrijf zal aangeven dat het meer eigen aandelen gaat inkopen. Alibaba heeft op dit moment een vrij hoge vrije kasstroom en heeft ruimte om aandeelhouders daarmee te belonen door meer aandelen in te kopen.

Onlangs werd ook bekend dat onder meer de oprichter Jack Ma van Alibaba aandelen Alibaba heeft bijgekocht. Dit zou gaan om een bedrag van 100 miljoen dollar, hoewel de grootte van dit bedrag niet bevestigd is.

Resumerend

In ieder geval mogen we verwachten dat de cijfers van Alibaba niet alleen worden bekeken op resultaatniveau, maar vooral op het niveau van internationale expansie, mogelijke verkoop of afsplitsing van bedrijfsonderdelen en in hoeverre het zich kan losmaken van het imago dat het een puur Chinees bedrijf is.

Als Alibaba weer een genormaliseerde waardering krijgt, zou de koers zelfs kunnen verdubbelen. Dat is reden om te blijven zitten en mogelijk zelfs later de positie te verzwaren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.