Navigation

Alibaba: cijfers aan matige kant - inkopen aandelen - te laag gewaardeerd

Alibaba $BABA is met de cijfers gekomen. Het aandeel reageerde in eerste instantie positief, maar heeft vervolgens deze winst uit handen gegeven. De omzet van het bedrijf miste de verwachtingen van analisten, maar het maakte ook een aandelen-inkoop-programma bekend ter grootte van 25 miljard dollar waardoor deze is verhoogd naar een totaal van 35,3 miljard dollar. De huidige marketcap in dollar is 197 miljard dollar.

Visie op het aandeel

De cijfers van Alibaba zijn een mixed bag. Er zitten plussen in en er zitten minnen in als we er naar kijken. De cloud business, wat voor investeerders cruciaal is, die heeft een omzet gegenereerd van 28,1 miljard yuan, een stijging van 3%. Dat valt inderdaad tegen.

Hoewel de cijfers niet meteen om te juichen zijn wordt Alibaba wordt gewaardeerd als een Chinees bedrijf. En zoals we weten, de Chinese aandelenmarkt wordt op dit moment ondersteund door de Chinese overheid, anders zou die verder door zijn voegen zakken. Maar Alibaba is een bedrijf dat internationaal actief is, waarbij dit ertoe gaat leiden dat het ook een internationale waardering zou mogen hebben. Daar is nu geen sprake van.

We denken echter dat dit uiteindelijk toch goed zou komen en dat de koers van Alibaba een fair value heeft rond de 200 dollar. Overigens, niet alleen wij denken dat het aandeel ondergewaardeerd is, onlangs kochten Jack Ma en Joe Tsai aandelen voor een totaal van 200 miljoen dollar.

Een ander punt is dat de vrije cahsflow hoog is en (onder voorbehoud) naar 70 dollar per aandeel gaat. Dat zal inhouden dat Alibaba erg veel ruimte heeft om aandelen in te kopen.

Resumerend

Wij blijven op een up zitten. We staan in verlies, maar overwegen op een gegeven moment zelfs een derde tranche in te leggen. De cijfers zijn aan de magere kant, maar Alibaba is "cash rich" met een Chinese waardering, terwijl het een Westerse waardering hoort te hebben. Tevens redenen we er op dat cloud in de toekomst harder gaat groeien. Zodoende hoort de koers thuis op hogere niveaus.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.