Navigation

Alibaba: oprichter Ma koopt aandelen - New York Times - is ook te goedkoop

Volgens een artikel van The New York Times heeft Jack Ma, medeoprichter van Alibaba $BABA, de afgelopen maanden aandelen van het bedrijf gekocht, evenals Joe Tsai, de voorzitter van het bedrijf.

In China is Alibaba $BABA de enige directe holding die we nog hebben via de beursnotering in New York. We staan op een akelig verlies. Toch blijven we zitten en overwegen zelfs om op een gegeven moment nog een tranche bij te leggen.

Nu Jack Ma meer aandelen koopt in zijn eigen bedrijf zien we dat als een aanmoediging om te blijven zitten, hoewel we echt geen idee hebben waar de koers op korte termijn naartoe gaat.

Het aandeel wordt al puur als China play gewaardeerd, maar dat is het niet. Het is een wereldspeler. Ondanks het verlies dat we nu hebben, verwachten we ook nog steeds op dat de koers in de komende jaren naar de 200 dollar kan gaan. Mogelijk komen we later terug op Alibaba. We blijven in ieder geval zitten.

De aankopen van Ma en Tsai vinden plaats nu de aandelen van Alibaba zijn gedaald en geloven dat het bedrijf ondergewaardeerd is, hoewel de aankoopbedragen niet enorm zijn.

Alibaba zelf kocht vorig jaar $9,5 miljard aan aandelen terug, waardoor het aantal uitstaande aandelen met meer dan 3 procent daalde. Ondanks het negatieve nieuws en regelgevingsdruk zijn de omzet en brutowinst van Alibaba stabiel gebleven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.