Navigation

BoJ: verhoogt rente en komt met plan afbouw obligatie-aankoopprogramma

De Bank of Japan (BoJ) heeft haar benchmarkrente verhoogd naar "rond de 0,25%" vanuit de eerdere range van 0% tot 0,1%. Daarnaast heeft de Japanse centrale bank haar plannen uiteengezet om het obligatie-aankoopprogramma geleidelijk af te bouwen.

De Bank of Japan kondigde aan dat de maandelijkse directe aankopen van Japanse staatsobligaties worden verminderd tot ongeveer 3 biljoen yen per maand in het kwartaal van januari tot maart 2026. Dit bedrag zal elk kwartaal met ongeveer 400 miljard yen worden verlaagd.

Implicaties

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.