Navigation

BASF: positief op China - uitbodeming aandeel

BASF $BAS streeft naar aanzienlijke groei in zijn Chinese activiteiten. Momenteel komt ongeveer 13 procent van de totale omzet van het concern uit de regio, vergelijkbaar met het aandeel van de omzet uit Duitsland. Tegen 2030 wil BASF dat de omzet in China ongeveer 20 procent van de totale omzet vertegenwoordigt.

Volgens CEO Martin Brudermüller is het bedrijf in China zeer winstgevend. Om die reden heeft het bedrijf besloten te investeren in China. Dit meldt AFX.

Nog steeds wachten met BASF: wel signalen bodem in het aandeel

China is 's werelds grootste chemiemarkt en de regio vertegenwoordigt 50 procent van de totale chemiemarkt. BASF ziet hier meer kansen dan risico's.

Na de cijfers en verdere toelichtingen staat het aandeel BASF hoger. Wij denken dat het aandeel langzamerhand rond een bodem ligt. Toch wachten we nog steeds af. We willen echt zien dat de dalende trend doorbroken wordt voordat we overwegen dit aandeel naar positief te zetten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.