Navigation

Basf: groene grassprietjes in cijfers - toch nog te weinig voor actie

De cijfers van Basf $BAS vertonen hier en daar wat positieve elementen. Toch is het te weinig om wat over te gaan tot actie in het aandeel. De gegevens tonen aan dat er een zwakkere situatie is ontstaan in de Duitse chemische industrie door een recessie en hoge energieprijzen. Daarom gaat Basf zijn strategie aanpassen. Basf moet al flink gaan reorganiseren en zodoende komen deze zorgen er nog bij.

Hoewel we wel enige groene grassprietjes zien, is het allemaal te weinig om positief te worden op het aandeel. Tevens geldt als je kijkt naar de prijs gedreven actie van het aandeel, dat er ook nog geen enkel signaal is van een serieuze outbreak naar boven.

Basf verwacht dit jaar gedeeltelijk herstel van de winst, ondanks uitdagingen zoals hoge energiekosten en verminderde vraag. Het bedrijf voorziet een stijging van de winst tot €8,6 miljard in 2024, vergeleken met €7,7 miljard, dankzij groei in China.

Om uitdagingen te compenseren, voert Basf kostenbesparende maatregelen door, met als doel tegen 2026 de kosten met €1 miljard te verlagen, inclusief het schrappen van banen.

De chemische industrie in Duitsland kampt met een recessie door hoge energieprijzen, wat BASF ertoe aanzet haar strategie aan te passen. Ondanks een moeilijk jaar in 2023 streeft Basf ernaar zich aan te passen en zich voor te bereiden op toekomstige groei, waarbij wordt verwacht dat de economische dynamiek later in 2024 zal verbeteren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.