Navigation

Herhaling: Basic-Fit: waarschijnlijk nog niet uitgedaald

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Het aandeel Basic-Fit $BFIT lijkt nog niet zijn dieptepunt te hebben bereikt. Wij zijn van mening dat Basic-Fit zelfs een aandelenuitgifte zou moeten overwegen om uit deze benarde situatie te komen. Het bedrijf heeft een veel te hoge schuld die op een gegeven moment niet meer te dragen is.

Recentelijk heeft OLP Capital Management haar positie in Basic-Fit fors verminderd door een groot belang te verkopen. Op 26 oktober vorig jaar rapporteerde het bedrijf nog een belang van 9,91%, maar dit is nu teruggebracht tot 4,5%. Wij verwachten dat ook dit resterende belang van OLP Management zal worden verkocht.

Er wordt gesuggereerd dat na deze verkoop het aandeel weer kan stijgen, maar naar onze mening liggen de problemen bij Basic-Fit veel dieper, zoals we al hebben aangegeven tijdens de recente resultatenpresentatie.

Het probleem van Basic-Fit ligt na 2024. Wij voorzien dat de uitdagingen met name daarna ontstaan. Het bedrijf, dat zwaar leunt op schulden, zal moeite hebben om de groei op peil te houden.

Bovendien is de kans groot dat verdere verbeteringen in de gemiddelde opbrengst per bezoeker afnemen. Zoals eerder besproken, als het vliegwiel eenmaal stopt, kan de koers instorten.

Al met al handhaven wij onze eerdere visie, die we tijdens de recente cijferspresentatie en daarvoor hebben uitgedragen. Wij zijn terughoudend ten opzichte van Basic-Fit en sluiten zelfs een verdere aanzienlijke koersdaling niet uit.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.