Navigation

Basic-Fit: aandeelhouder Buckley wil dat bedrijf in etalage wordt gezet - visie situatie

Basic-Fit: aandeelhouder Buckley wil dat bedrijf in etalage wordt gezet - visie situatie

Buckley Capital Management, een belangrijke aandeelhouder van Basic-Fit $BFIT heeft een open brief gestuurd naar het bestuur van het bedrijf met de aanbeveling om een strategische herziening te starten, met als doel het bedrijf te verkopen. De brief is gepubliceerd in The Financial Times en is verderop te vinden.

Buckley is van mening dat Basic-Fit ondergewaardeerd is op de openbare markten en dat een verkoop aanzienlijke waarde voor de aandeelhouders zou ontsluiten. Volgens Buckley zou het privatiseren van Basic-Fit het bedrijf in staat stellen zich meer te richten op lange termijn groei, zonder de druk van korte termijn marktverwachtingen. Buckley benadrukt ook de sterke marktpositie en groeipotentie van Basic-Fit in de Europese fitnessmarkt.

Prediken voor eigen parochie: het aandeel

Buckley predikt vooral voor eigen parochie. Het zit opgescheept met een "waardeloos" aandeel. Hier hebben we al vaker op gewezen, zie ook de database.

We hebben benadrukt dat we in 2025 verwachten dat de inkomsten per gebruiker zullen dalen, wat een negatieve invloed kan hebben, mede door de druk van stijgende schulden. Deze zaken moeten eerst worden aangepakt.

De vraag blijft hoe aandeelhouderswaarde gecreëerd kan worden. Als iemand het bedrijf koopt, neemt diegene ook de schulden en een bedrijfsmodel over dat mogelijk tot stilstand komt. Misschien is er tijdelijk sprake van een rally, maar wij vinden het risico-rendement nog te groot om iets met Basic-Fit te doen.

Buckley Capital Management Sends Letter to Basic-Fit’s Board and Management Recommending Strategic Review with the Intention to Sell the Business – Company Announcement - FT.com
The latest company information, including net asset values, performance, holding & sectors weighting, changes in voting rights, and directors and dealings.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.