Navigation

Bayer: geruchten over influisteren positief nieuws aan analisten

Bayer: geruchten over influisteren positief nieuws aan analisten

Nadat Bayer $BAYN onlangs tijdens een conferentie aangaf dat de reorganisatie sneller verloopt dan verwacht, krijgen we de indruk dat het bedrijf in de pre-closing periode aan analisten heeft laten weten dat de zaken beter gaan dan verwacht.

Eerder dit jaar rapporteerde Bayer ook al positieve resultaten en was er een gunstige uitspraak in de Monsanto-zaak. (zien ook de database over Bayer.) Bayer heeft Monsanto in het verleden overgenomen, een overname die wordt beschouwd als een van de slechtste ooit door een bedrijf.

Hoewel we geen hard bewijs hebben dat analisten iets positiefs is ingefluisterd, blijkt uit mediaberichten dat de crop science volumes van Bayer beter presteren dan verwacht wat ook weer een plus is.

Wat betreft het aandeel Bayer, wij verwachten een stijging. We zijn echter veel te vroeg ingestapt. Tegelijkertijd zien we dat de lange steunlijnen dit jaar stand beginnen te houden.

We hebben nog geen hoge verwachtingen voor de korte termijn, maar aangezien de opsplitsingswaarde van het bedrijf veel hoger is dan de huidige koers en we ook het idee krijgen dat de Monsanto-affaire langzaam tot een conclusie komt, waardoor het bedrijf zich op de toekomst kan richten, zien we toch reden om op een stijging te blijven inzetten.

Mocht de koers zich op een gegeven moment losmaken van al het negatieve nieuws, dan rekenen we op een forse rally naar boven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.