Navigation

Bayer: medicijn menopauze kan kaskraker worden - terug naar up

Bayer: medicijn menopauze kan kaskraker worden - terug naar up

Bayer $BAYN zijn experimenteel medicijn tegen opvliegers tijdens de menopauze heeft succesvolle resultaten behaald in twee laatste onderzoeken, waardoor de weg vrijkomt voor een geneesmiddel dat volgens Bayer een kaskraker kan worden.

Aandeel Bayer terug naar up

Nadat we onlangs tijdelijk uit het aandeel Bayer zijn gestapt, stappen we nu weer in. De laatste tijd is er meer gunstig nieuws geweest vanuit de farmahoek van het bedrijf.

Bayer maakte in november de mislukking bekend van een bloedverdunner in een laatste testfase in november. De medicijnproducent had eerder gezegd dat dit medicijn een piekverkoop van meer dan €5 miljard kon bereiken.

Na het slechte nieuws, komt nu weer het goede nieuws. Dit geeft aan dat de slechte periode van tijdelijke aard is. Zodoende zien we nu een mooie kans om het aandeel tegen een discount aan te schaffen.

Wat betreft het medicijn voor de menopauze genaamd elinzanetant. Dit kan een enorme kaskraker worden. We praten dan waarschijnlijk over miljarden. Reden dus om weer terug te keren en up te gaan.

Enige achtergrond over het menopauze-medicijn

Het medicijn, elinzanetant, verminderde de frequentie en ernst van opvliegers en voldeed aan alle onderzoeksdoelen in studies met ongeveer 800 postmenopauzale vrouwen tussen 40 en 65 jaar. Bayer testte de therapie, die eenmaal daags oraal wordt toegediend, tegen een placebo.

Bayer voert ook een derde en laatste onderzoek uit naar elinzanetant, waarvan de resultaten de komende maanden worden verwacht. Het bedrijf heeft plannen om gegevens uit de drie onderzoeken in te dienen bij regelgevers bij het aanvragen van goedkeuring.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.