Navigation

Bayer: bijeenkomst investeerders - voorafgaand uitgifte aan obligaties - visie

Bayer $BAYN hield maandag een bijeenkomst met investeerders na een reeks negatieve ontwikkelingen, waardoor sommigen twijfelden of het bedrijf openhartig is geweest over zijn vooruitzichten voorafgaand aan de uitgifte van $5,75 miljard aan obligaties.

Obligatie-investeerders vroegen zich af of Bayer de voorwaarden van de deal moest verbeteren of deze volledig moest intrekken, aldus bronnen.

Bayer is nog steeds veel te traag met het reorganiseren en herinrichten van het bedrijf. We hebben eerder op een stijging gezeten op de kans van een opsplitsing. De som der delen is namelijk meer waard dan de huidige beurswaarde. Deze positie is in verlies eerder afgesloten.

We zijn weggegaan omdat de vooruitgang te traag gaat. Na een nieuwe winstwaarschuwing en nieuwe boetes voor het bedrijf is de koers verder gedaald. Hoewel we nu niets doen blijven we het aandeel wel volgen en is het niet uitgesloten dat we weer opnieuw terugkeren op de speculatie dat er een broodnodige opsplitsing komt van de onderdelen.

Bayer heeft enkele dagen geleden een winstwaarschuwing gegeven. Op vrijdag is het bedrijf in twee afzonderlijke rechtszaken veroordeeld tot het betalen van $1,56 miljard aan eisers vanwege zijn onkruidverdelger Roundup. Dit werd gevolgd door een extra veroordeling op maandag tot het betalen van $165 miljoen aan werknemers van een school ten noordoosten van Seattle.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.