Navigation

Bekaert: koopt Bexco van Exmar - BEKB staat op de watchlist

Exmar verkoopt dochteronderneming Bexco aan Bekaert $BEKB voor ongeveer 40 miljoen euro. Bexco, producent van aanmeertouwen voor offshore-installaties en schepen, wordt verkocht omdat Exmar zich wil richten op een ultramoderne vloot, inclusief schepen met ammoniak als brandstof.

De overname past in Bekaerts groeistrategie en versterkt hun aanbod in synthetische offshore hijs- en verankeringssystemen. Bexco behaalde in 2023 een omzet van 40 miljoen euro, vergelijkbaar met Bekaerts marges. Bekaert ziet synergiemogelijkheden en versterkt hiermee het aanbod van Bridon-Bekaert Ropes Group.

We overwegen om te investeren in Bekaert. De intrinsieke waarde van het aandeel ligt hoger, maar het kan soms langer duren voordat dit zich omzet in een hogere koers.

Onlangs heeft Bekaert eigen aandelen ingekocht vanwege de aantrekkelijke intrinsieke waarde. We doen nu echter nog niks en hopen dat de koers nog iets terugvalt. Maar de kans is evident dat we binnenkort toch overgaan tot een aankoop.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.