Navigation

Bekaert: financiële prestaties eerste helft 2024 - visie op het aandeel

Bekaert $BEKB heeft zijn financiële resultaten voor de eerste helft van 2024 bekendgemaakt. De omzet van het bedrijf daalde met 11,1 procent tot 2,06 miljard euro in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, iets onder de 2,17 miljard euro verwacht.

Sterke punten

  • Verbeterde onderliggende brutowinstmarge tot 18,4 procent, tegenover 17,6 procent vorig jaar.
  • Stabiele winst per aandeel op 3,04 euro.
  • Vrije kasstroom (FCF) van 43 miljoen euro, hoger dan de 38 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.
  • Handhaving van de winstverwachtingen voor 2024 ondanks uitdagende marktomstandigheden.

Zwakke punten

  • Geconsolideerde omzetdaling van 11,1 procent, significant lager dan de analistenverwachtingen.
  • Nettoschuld steeg tot 399 miljoen euro, boven de verwachtingen van analisten.
  • Enkele vertragingen in groeimarkten, wat kan leiden tot kortetermijnuitdagingen.

Visie op het aandeel

Onze visie op het aandeel blijft positief, ondanks de recente daling. We hebben deze positie geopend vanwege de onderwaardering op fundamentele gegevens en vanwege de positieve chart op de lange termijn. (Zie ook onze database.)

Hoewel we nog niet veel rendement hebben gezien sinds de aankoop, handhaven we onze positie omdat het aandeel dus sinds 2020 in een opwaartse trend zit.

Ook verbeterde financiële veerkracht en strategische vooruitgang is gunstig. De verbeterde winstmarges en solide kasstroomgeneratie zijn indicaties van veerkracht ondanks marktonzekerheden.

We erkennen echter dat een verdere daling naar de tweede VWAP (witte lijn) mogelijk is op de korte termijn, gezien de zeer lage interesse in het aandeel. Na het analyseren van de cijfers en de strategische koers van het bedrijf, blijven we overtuigd van de langetermijnvooruitzichten en de waarde die het aandeel biedt. We blijven op een up zitten.

Overige cijfers

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.