Navigation

Melexis: woensdag met cijfers - trading buy

Melexis: woensdag met cijfers - trading buy

Deze woensdag zal Melexis $MELE zijn resultaten over het eerste halfjaar vrijgeven. Hoewel het aandeel qua langere trend eerst een zwaar weerstandsniveau moet doorbreken ligt hier waarschijnlijk wel een opwaartse tradingkans.

Als de cijfers meevallen zal het aandeel waarschijnlijk zijn vorige toppen gaan testen. Als de cijfers tegenvallen kan het aandeel dalen, maar zo'n daling wordt dan als tijdelijk gezien vanwege de sterke onderliggende operaties voor dit bedrijf. Dit leidt ertoe dat we dan ook overgaan op een trading buy in Melexis.

Doordat we nu dus twijfelen of de koers ook daadwerkelijk zijn vorige toppen nu al definitief kan doorbreken zijn we op zich neutraal qua langere trend. Mochten de oude toppen wel doorbroken worden zal dat bij ons waarschijnlijk leiden tot een upgrade naar een buy voor de langere termijn, naast de trading buy die we nu initiëren.

We kunen dus nu niet goed inschatten of het aandeel alweer rijp is voor een langere uptrend. Dat neemt dat niet weg dat we bij sterke cijfers een rally van 10% niet uitsluiten.

Aangezien autochips mogelijk tot wel 80 tot 90 procent van de omzet van Melexis uitmaken is dit de belangrijkste sector voor het bedrijf. Ook als er een verzwakking is in autoverkopen gaat de trend naar elektrisch en autonoom rijden steeds verder en daar zal Melexis van profiteren. Onlangs liet Xfab een sterke groei zien in de automotive sector. Dat kan een gunstig signaal voor Melexis zijn.

De verwachting qua cijfers

Volgens de analistenconsensus zal de kwartaalomzet naar verwachting stijgen naar 236 miljoen euro vergeleken met 228,6 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar.

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het eerste kwartaal gaf Melexis aan een omzet te verwachten van 233 tot 238 miljoen euro voor het tweede kwartaal.

De nettowinst van Melexis wordt naar verwachting 48,4 tot 51 miljoen euro ten opzichte van 50,9 miljoen euro drie maanden eerder.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.