Navigation

Herhaling: Besi: overzicht sterke en zwakke punten beleggersdag - instant view

Herhaling: Besi: overzicht sterke en zwakke punten beleggersdag - instant view

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Dit is een tweede instant view op Besi (dit is de eerste). Morgen komen we met een update. In deze editie hebben we ook de sterke en zwakke punten van de presentatie.

Besi ($BESI) heeft tijdens de beleggersdag in Oostenrijk zijn margedoelstellingen verhoogd. De omzetdoelstellingen blijven echter gelijk. Deze gegevens zijn redelijk, maar niet echt verrassend. Het is waar de markt al rekening mee hield.

Het aandeel staat 4% hoger. Wij wachten echter met kopen op een grotere correctie. Morgen komen we terug op Besi, waarbij we nu al kunnen melden dat we niets met het aandeel gaan doen voor nu. Wel is de kans van een squeeze mogelijk op het algehele sentiment.

Besi mikt nog steeds op een omzet van 1 miljard euro, met aanvullende inkomsten van nieuwe producten zoals hybrid bonding en thermal compression bonding. Elke plus in de doelstelling staat voor 100 miljoen euro extra omzet.

Besi heeft zijn brutomargedoelstelling verhoogd van 60-64 procent naar 62-66 procent. Ook de doelstelling voor de operationele marge is verhoogd, van 30-45 procent naar 35-50 procent. Het haalbare marktaandeel blijft geschat op 40 procent.

Positieve Punten

Versnelling in gebruik van generatieve AI: Besi ziet een sterke toename in het gebruik van Generatieve AI, met ongeveer 35-40% van de orders afkomstig van AI-gerelateerde toepassingen.

Voorsprong in geavanceerde verpakking: De portfolio van Besi is sterk gepositioneerd, met 70% van de apparatuurinkomsten afkomstig van geavanceerde verpakkingen en 50% van geavanceerde dieplaatsing (nauwkeurigheid van minder dan 7 micron).

Marktgroei: De omzet uit geavanceerde verpakkingen zal naar verwachting snel groeien, vooral in het 2.5D/3D-segment, met een CAGR van 19,7%. De mainstream adresseerbare markt van Besi zal naar verwachting verdubbelen tot $1,6 miljard tegen 2026.

R&D Investeringen: Toenemende R&D-investeringen om kansen op het gebied van next-gen AI te benutten, met een stijging van de bruto R&D-uitgaven met 66%.

Financiële Prestaties: Sterke prestaties tijdens de neergaande industriecyclus, met een stijging van de omzet, orders en operationele winst met respectievelijk 62,5%, 57,2% en 132,2% in vergelijking met de vorige cyclus. De operationele marge steeg met 11,1 punten. Record kapitaalallocatie van € 435,5 miljoen in 2023 en € 196,4 miljoen YTD 2024.

Kapitaalallocatie: Aantrekkelijk kapitaalallocatiebeleid met €2,0 miljard aan uitkeringen sinds 2011, goed voor ongeveer 30% van de cumulatieve omzet.

Sterke Liquiditeit: Sterke liquiditeitspositie om toekomstige groei te financieren, met converteerbare schuld tegen een gemiddelde rentevoet van 1,73% en een revolverende kredietfaciliteit uitbreidbaar tot €136 miljoen.

Negatieve Punten

Marktneergang: De industrie heeft een neergaande cyclus van meer dan 2 jaar ervaren met aanhoudende zwakte in smartphones, automotive en consumententoepassingen, ondanks verhoogde gebruiksniveaus.

Langzame groei CAPEX: De CAPEX voor halfgeleiders is met 12,6% gedaald in 2023 en zal naar verwachting slechts met 2% toenemen tot €164 miljard in 2024, voornamelijk gedreven door geheugentoepassingen.

Vraagvolatiliteit: Er is volatiliteit in de vraag naar halfgeleiders en gerelateerde producten/diensten, wat een risico vormt voor toekomstige orders en de algemene financiële stabiliteit.

Technologische en kostbare uitdagingen: Toenemende complexiteit en kosten per transistor naarmate de Wet van Moore vertraagt, wat de adoptie van nieuwe assemblageoplossingen zoals chiplet-architecturen en hybride bonding noodzakelijk maakt.

Regulatoire en geopolitieke risico's:
Blootstelling aan risico's zoals wijzigingen in handelsreguleringen, conflictmineralenreguleringen, valutafluctuaties, politieke instabiliteit en oorlog, vooral in de Azië-Pacific regio waar substantiële productiecapaciteiten zijn gevestigd.

Voorraadniveaus: IC-eenheidsvolumes zijn sinds Q3-22 in een neerwaartse spiraal, en hoewel de voorraden dalen, blijven ze hoog.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.