Navigation

Besi: cijfers weinig inspirerend - instant view - visie op het aandeel

Besi: cijfers weinig inspirerend - instant view - visie op het aandeel

Dit is een instant view. Later vandaag komen we nog met een update.

BE Semiconductor Industries (Besi) $BESI rapporteerde een lichte stijging in de kwartaalomzet en een aanzienlijke groei in orders in vergelijking met vorig jaar. Ondanks een daling in de nettowinst ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, blijft het bedrijf optimistisch over de toekomstige vraag naar hun geavanceerde technologieën, met name in de AI-sector. De vooruitzichten voor het derde kwartaal blijven echter stabiel met geen significante stijgingen verwacht.

Onze visie op het aandeel

De cijfers van Besi geven een gematigde indruk omdat er weinig positieve verrassingen zijn. De lange termijn vooruitzichten blijven sterk door de groei in AI-gerelateerde toepassingen. Maar daar zitten ook onzekerheden in door concurrentie en misschien wel een hele grote focus op het slagen van hybrid bonding.

Het aandeel lijkt ook aan de dure kant. De waarderingsmaatstaven suggereren dat het aandeel momenteel hoog gewaardeerd is. Eerder hebben we een grote winst veiliggesteld en sindsdien zitten we neutraal.

Gezien de huidige waardering en de gemengde resultaten, zouden we het aandeel momenteel niet kopen en alleen op een grote dip weer instappen. Later vandaag komen we met een update. Zie ook onze database over Besi.

Samenvatting van de resultaten

In het tweede kwartaal van 2024 behaalde Besi een omzet van € 151,2 miljoen, wat een stijging van 3,3% is ten opzichte van het eerste kwartaal van 2024, maar een daling van 7,0% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2023.

De nettowinst voor dit kwartaal was € 41,9 miljoen, een toename van 23,2% vergeleken met het vorige kwartaal, maar een daling van 20,3% ten opzichte van Q2-2023. De vrije kasstroom (FCF) werd niet expliciet vermeld in het rapport, maar het netto kasbedrag aan het einde van het kwartaal was € 74,4 miljoen.

Besi rapporteerde een sterke groei in orders, met een totaal van € 185,2 miljoen in Q2-2024, een stijging van 45,0% ten opzichte van Q1-2024 en een indrukwekkende stijging van 64,5% ten opzichte van Q2-2023. Deze groei was vooral te danken aan de stijgende vraag naar hybride bindingen, fotonica en 2.5D assemblageoplossingen voor AI-toepassingen.

Sterke punten

  • Ordergroei: Sterke stijging in orders met 64,5% vergeleken met Q2-2023.
  • Kostenbeheersing: De operationele kosten zijn lager gehouden ondanks de uitdagingen in de markt.
  • Focus op AI: Significante ordergroei in AI-gerelateerde technologieën.

Zwakke punten

  • Dalende nettowinst: Een daling van 20,3% in nettowinst ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.
  • Lagere brutomarge: Een daling van de brutomarge naar 65,0% van 67,2% in Q1-2024.
  • Sectoruitdagingen: Aanhoudende zwakte in de smartphone en automotive markten.

Financiële vooruitzichten (Guidance)

Voor het derde kwartaal van 2024 verwacht Besi dat de omzet vlak zal blijven, met een variatie van plus of min 5% ten opzichte van de € 151,2 miljoen die in Q2-2024 werd gerapporteerd.

De brutomarge wordt verwacht tussen 64% en 66% te liggen, vergeleken met 65,0% in Q2-2024. De operationele kosten worden verwacht te dalen met 0-5% ten opzichte van de € 49,0 miljoen in Q2-2024.

Uitspraken van de CEO

Richard W. Blickman, de CEO van Besi, benadrukte dat de resultaten van het tweede kwartaal aan de hoge kant van de verwachtingen lagen, met een significante ordergroei voor hybride bindingen en andere AI-gerelateerde toepassingen.

Hij wees ook op de uiteenlopende groeitrends in de AI- en mainstream assemblagemarkten. Besi verwacht in de tweede helft van 2024 verdere orders te ontvangen terwijl klanten hun capaciteit uitbreiden voor massaproductie in 2025.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.