Navigation

Basic Fit sterk hoger na de cijfers

Basic-Fit (BFIT) meldde een sterke groei in omzet, ledental en onderliggende EBITDA in de eerste helft van het jaar in vergelijking met het hersteljaar 2022.

De verrassend sterke cijfers en de betere vooruitzichten hebben het aandeel fors doen stijgen. Mogelijk kan het aandeel nog eens 10 procent winst behalen op basis van het koerspatroon.

Op de langere termijn bevindt het aandeel zich echter nog steeds in een brede tradingrange. Een uitbraak daaruit is nodig voor een echte stijging.

Desalniettemin vinden we het verdienmodel in de basis van Basic-Fit sterk. Het voortdurend uitbreiden van sportscholen en het herinvesteren van extra omzet om meer clubs te openen is een verdienmodel dat vooralsnog werkt. Dit is een vliegwiel totdat de motor gaat haperen door een te grote afname in de reeds bestaande clubs.

De omzet steeg met 41% naar 500 miljoen euro en het aantal nieuwe clubs groeide naar 103, waardoor het totale clubnetwerk 1.303 clubs telt. Het aantal nieuwe leden steeg tot 3,61 miljoen.

Basic-Fit streeft naar een omzet van ten minste 1 miljard euro in 2023. De verwachting is dat de omzet zelfs iets hoger zal uitvallen, namelijk 1.073,4 miljoen euro.

De EBITDA wordt in de tweede helft van het jaar aanzienlijk hoger verwacht dan in de eerste helft. De gemiddelde omzet per lid zal geleidelijk toenemen tot minstens 23,50 euro per lid. Daarnaast wil Basic-Fit dit jaar minstens 200 nieuwe clubs openen en het ledenbestand laten groeien tot minstens 3,8 miljoen leden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.