Navigation

Biden & Trump: enquête CNN en enkele heftige uitspraken

Uit een CNN-enquête bleek dat ongeveer 67% van de debatvolgers Trump als de winnaar zag. Daarnaast gaf 81% van de geregistreerde kiezers die het debat hadden gevolgd aan dat het geen invloed heeft op hun keuze voor president, terwijl 5% zei dat het debat hun mening over op wie te stemmen had veranderd.

Tijdens het eerste presidentiële debat verklaarde de Amerikaanse president Biden dat de Amerikaanse economie aan het verzwakken was toen Trump het presidentschap verliet en dat de economie onder Trump de rijken beloonde en het tekort verhoogde. Hij beweerde ook dat Trump overdrijft en liegt over de grensbeveiliging, waarbij alles wat hij zegt een leugen is.

Trump betoogde dat hij veel had bereikt op economisch gebied en dat de inflatie de VS momenteel "kils", waardoor het land onder de Biden-administratie een derdewereldland is geworden. Hij benadrukte ook dat tarieven het tekort zouden verminderen en landen zoals China in toom zouden houden

Voormalig president Trump daarentegen beweerde dat de VS onder zijn administratie de grootste economie in de geschiedenis had en dat ze de grootste economie ter wereld waren.

Trump beschuldigde Biden van het aanmoedigen van illegale immigranten, wat volgens hem desastreus was, en stelde dat immigranten door Biden naar de VS kwamen en Amerikaanse burgers doodden.

Verder beweerde Trump dat er geen terreur was onder zijn administratie en dat de wereld onder Biden ontploft. Hij voegde eraan toe dat Iran blut was en dat Hamas nooit Israël zou aanvallen onder zijn bestuur. Bovendien stelde Trump dat hij de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zou hebben opgelost voordat hij aantrad.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.