Navigation

Bitcoin: gaat de koers verder onderuit of gaat het uitbreken - een blik op de chart

Bitcoin: gaat de koers verder onderuit of gaat het uitbreken - een blik op de chart
pro

De Bitcoin heeft het momenteel moeilijk. Bij deze een blik op de chart waarbij andere zaken worden buitengesloten. Ook dient men op te merken dat, gezien de aard van deze zeer speculatieve asset, er eigenlijk geen voorspellingen mogelijk zijn, iets dat sowieso niet kan.

Op de grafiek zijn twee gele lijnen zichtbaar, die de VWAP (Volume Weighted Average Price) vertegenwoordigen. In deze grafiek dienen de twee gele lijnen als cruciale referentiepunten: de ene lijn fungeert als steun en de andere als weerstand. Het is duidelijk dat de Bitcoin-prijs rond deze VWAP-lijnen beweegt, wat hun significante invloed op de prijsactie benadrukt.

Een belangrijk element op de grafiek is de rode rechthoek aan de rechterkant, die een weerstandsgebied markeert rond de de 72.000 tot 73.000 dollar. Dit niveau is een zware weerstand, aangezien eerdere pogingen om er doorheen te breken zonder succes waren.

In het midden van de grafiek zien we een groene rechthoek rond de $33.000. Deze zone biedt bij een "crash" in de koers een solide basis, waardoor het onwaarschijnlijk is dat de koers hier gemakkelijk doorheen zal zakken.

Verder zijn er drie groene trendlijnen getekend, die de stijgende trend van Bitcoin over verschillende periodes tonen. Trendlijn één, de laagste van de drie, begint bij de bodem van de markt en volgt een geleidelijke stijging. Trendlijn twee markeert een snellere stijging vanaf begin 2023, en trendlijn drie, de steilste, volgt de recente rally van Bitcoin. Deze trendlijnen dienen als dynamische steunniveaus, waarbij elke volgende trendlijn een sterkere stijgende beweging vertegenwoordigt.

Gegevens toepassen op mogelijke koersbeweging

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.