Navigation

Crypto: Bitcoin handel in het weekend op historisch dieptepunt

Volgens onderzoek van het cryptocurrencybedrijf Kaiko is het aandeel van Bitcoin dat in het weekend wordt verhandeld dit jaar gedaald tot een historisch dieptepunt van 16%. Deze significante daling wordt toegeschreven aan de introductie van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF's).

De lancering van deze spot Bitcoin ETF's heeft ervoor gezorgd dat de handelstijden van Bitcoin meer in lijn zijn gebracht met die van traditionele aandelenbeurzen. Dit betekent dat er nu minder Bitcoin in het weekend wordt verhandeld, wat vroeger vaak een piekperiode was voor cryptocurrency-handel door de vraag van particulieren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.