Navigation

Herhaling: Crypto: Matrixport ziet Bitcoin stijgen naar 70.000 dollar dit jaar

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Begin 2023 voorspelde 'Matrix on Target' dat Bitcoin tegen Kerst zou stijgen naar $45.000, wat bijna uitkwam met een piek van $43.613. Hoewel velen dachten dat de bear markt van 2021/2022 zou voortduren tot in 2023, zagen ze al vroeg in dat jaar tekenen van een nieuwe bull markt.

Toen Bitcoin eerder dit jaar naar $40.000 zakte, werd een nieuwe voorspelling gedaan die een potentiële stijging van +65% tegen het einde van het jaar projecteerde. Er werd zelfs voorspeld dat Bitcoin in 2024 $70.000 zou kunnen bereiken.

September wordt gezien als een uitdagende maand voor Bitcoin vanwege historische negatieve rendementen en extra druk dit jaar door onder andere de vooruitzichten voor de Amerikaanse techsector, het beleid van de Federal Reserve, en de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingsdebatten.

Er was een sterke correlatie tussen NVIDIA en Bitcoin vanaf eind 2022 tot en met het tweede kwartaal van 2024. Maar recentelijk bleef Bitcoin achter bij de AI-rally van NVIDIA, wat wijst op een mogelijke verdere correctie.

De markt zal waarschijnlijk reageren op de Amerikaanse werkgelegenheidsgegevens op 6 september. In 2022 was de verwachting dat de inflatie in de VS zou dalen van 8% naar 3%, maar de Federal Reserve lijkt nu meer gefocust op het beheersen van inflatie dan op recessievoorspellingen.

Tijdens de renteverhogingscyclus van 2018/2019 had Bitcoin het moeilijk, maar herstelde sterk zodra de Fed stopte met het verhogen van de rente. Toen de rente uiteindelijk werd verlaagd, ervoer Bitcoin eerst een korte rally, gevolgd door een langzame daling, die alleen werd onderbroken door verdere renteverlagingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.