Navigation

Crypto: Bitcoin faalt als vluchtvaluta tijdens geopolitieke spanningen - visie

Crypto: Bitcoin faalt als vluchtvaluta tijdens geopolitieke spanningen - visie

Toen bekend werd dat Iran van plan was om Israël aan te vallen, zagen we een opvallende beweging op de cryptomarkten. Zowel altcoins als Bitcoin daalden sterk. Traders verklaarden deze beweging door te stellen dat Bitcoin werd verkocht, en dat de opbrengsten werden geïnvesteerd in goud en obligaties.

Tegelijkertijd steeg de waarde van de Amerikaanse dollar, wat suggereert dat Bitcoin gisteren faalde als zogenaamde veilige haven. In het verleden, vooral tijdens economische onzekerheid, werd Bitcoin gezien als een vluchtvaluta. Echter, de gebeurtenissen van gisteren laten zien dat Bitcoin voor geopolitieke ontwikkelingen minder geschikt is.

De vraag is nu of Bitcoin in de toekomst nog steeds als vluchtvaluta zal fungeren bij economische ontwikkelingen. Wij denken van wel, maar het recente falen toont aan dat de markt nog altijd te weinig vertrouwen heeft in de munt. Wanneer er echt onrust is, grijpen beleggers toch naar de dollar, obligaties en goud.

Als we naar de grafiek van Bitcoin kijken, lijkt het erop dat de munt nog steeds gevangen zit in een zijwaartse handelsrange. Het is daarom onzeker of Bitcoin op de korte termijn zal uitbreken. Wij denken van niet, maar blijven geloven dat Bitcoin in het vierde kwartaal een poging zal doen om een nieuw record te bereiken.

Samenvattend

Terwijl Bitcoin ooit werd geprezen als digitaal goud en een veilige haven, toont de markt aan dat traditionelere assets nog steeds de voorkeur genieten in tijden van geopolitieke spanning. Het blijft spannend om te zien hoe Bitcoin zich zal ontwikkelen en of het zijn positie als alternatief voor traditionele veilige havens kan versterken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.