Navigation

Herhaling: Crypto: Bitcoin betere toevlucht dan goud - Arthur Hayes

Herhaling: Crypto: Bitcoin betere toevlucht dan goud - Arthur Hayes

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Arthur Hayes publiceerde een artikel (en zeker het lezen waard) waarin hij opmerkte dat historische economische cycli zijn verdeeld in lokale cycli van inflatie en mondiale cycli. De huidige cyclus is een lokale cyclus. In deze omgeving wordt Bitcoin gezien als een beter toevluchtsoord dan goud omdat het onafhankelijk is van nationale controle.

Sommigen beweren dat de cryptobullmarkt voorbij is en vragen zich af waarom Bitcoin niet samen met de grote technologiebedrijven in de Nasdaq 100 stijgt. Hoewel Bitcoin eerder een all-time high bereikte, is het sindsdien gestagneerd in vergelijking met de Nasdaq 100.

Dit weerspiegelt bredere verschuivingen nu de wereld overgaat van een door de VS geleide unipolaire orde naar een multipolaire orde met landen als China en Rusland. Financiële repressie en verhoogde geldcreatie om overheidsdeficieten te financieren spelen hierbij ook een rol.

Historisch gezien zijn er inflatoire lokale perioden en deflatoire mondiale perioden. In lokale perioden, zoals de huidige, zijn goud en Bitcoin, die niet afhankelijk zijn van de staat, betere investeringen dan aandelen en obligaties. De cycli van de afgelopen eeuw - 1933-1980 (lokaal), 1980-2008 (mondiaal) en 2008-heden (lokaal) - tonen het belang aan van het begrijpen van deze patronen voor verstandig beleggen.

Belangrijke data in deze context zijn onder andere 1933, toen de VS privébezit van goud verbood, 1974, toen goudbezit weer werd toegestaan, 1979, toen de Fed de kredietverstrekking ging reguleren om de inflatie te beteugelen, en 2008, toen de Fed begon met kwantitatieve versoepeling (QE) en Bitcoin’s eerste block werd gepubliceerd.

Momenteel, met stijgende fiscale tekorten en mogelijke oorlogen, kunnen regeringen spaarders onderdrukken om hun uitgaven te financieren, wat investeringen in activa zoals Bitcoin aantrekkelijker maakt. Het is cruciaal om fiscale tekorten en de kredietverstrekking door commerciële banken te observeren om de trends in de cryptomarkt te voorspellen.

Ondanks zorgen suggereren aanhoudende losse fiscale en monetaire omstandigheden dat het vasthouden aan crypto een verstandige strategie is om rijkdom te behouden tegen de waardevermindering van fiatgeld.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.