Navigation

Crypto: VanEck ziet waarde Bitcoin stijgen tot 378.000 dollar

Crypto: VanEck ziet waarde Bitcoin stijgen tot 378.000 dollar

Jan van Eck, CEO van VanEck, heeft verklaard dat Bitcoin het potentieel heeft om minstens de helft van de marktkapitalisatie van goud te bereiken.

De huidige marktkapitalisatie van goud bedraagt ongeveer $15,7 biljoen. Als Bitcoin de helft van die waarde zou bereiken, zou de marktkapitalisatie ongeveer $7,85 biljoen bedragen. Met de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin op ongeveer $1,4 biljoen, zou dit een aanzienlijke stijging van de waarde van Bitcoin impliceren, mogelijk de prijs per Bitcoin omhoog drijvend naar ongeveer $378.000, ervan uitgaande dat het totale aanbod beperkt blijft tot 21 miljoen munten.

Deze prognose is gebaseerd op de toenemende aantrekkelijkheid van Bitcoin als waardeopslagmiddel te midden van groeiende zorgen over de fiscale gezondheid van de Verenigde Staten. Van Eck gelooft dat zowel Bitcoin als goud aantrekkelijker zullen worden voor beleggers die hun vermogen willen beschermen in tijden van economische onzekerheid.

Van Eck suggereert dat de tijdlijn voor Bitcoin om dit niveau van marktkapitalisatie te bereiken, zich over de komende 5-10 jaar zou kunnen uitstrekken, gedreven door factoren zoals de groeiende acceptatie van Bitcoin ETF's en de digitale goud-narratief dat meer acceptatie wint onder beleggers.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.